Wielki Baraż: Stal Gorzów - Ostrowia Ostrów |
Autor |
Wiadomość |
Thorgal

|
Wysłany: 2019-09-17, 14:27 Wielki Baraż: Stal Gorzów - Ostrowia Ostrów
|
|
|
Czy po barażach Stalowcy powiedzą:
- S. Woźniak: Nie mieliśmy już marginesu błędu i nie zawiedliśmy. To było świetne przetarcie przed następnym sezonem.
- P. Kildemand: W końcu dogadałem się z moimi silnikami i przywiozłem ważne 5 punktów dla drużyny. Czuję się odbudowany! Mam nadzieję, że trener i nowy prezes widzieli moją zadziorność
.- K. Kasprzak: Dobrze się bawiłem ścigając z nimi. Pojechałem jak na lidera przystało.
- A. Thomsen: Lubię jeździć w Stali. Tu jest świetna drużyna i trener, który wierzy w swoich zawodników.
- B. Zmarzlik: Cieszę się, że cała drużyna pojechała równo. Gratulacje dla chłopaków z Ostrowa za drugie miejsce w 1 lidze. Mam tam paru znajomych, z którymi rozmawiam podczas prezentacji.
- R. Karczmarz: Zdobyłem dobre punkty i pokazałem jaki jestem świetny, gdy tylko mi się nie przeszkadza i stawia na mnie zamiast na Bartkowiaka. Trener coś tam gadał do mnie, ale i tak nie słuchałem. To przyniosło dobry wynik.
- M. Bartkowiak: Muszę się jeszcze wiele uczyć. Miło mi, że przeprowadzacie ze mną wywiady.
- A. Szczotka: Gdy wynik był przesądzony nie pojechałem nawet za Kildemanda. Ale rozumiem: on potrzebował odbudowania.
- S. Chomski: Różnicę zrobili nasi seniorzy. Wystarczy spojrzeć na biegi 4,7,9,12,13,14,15 (patrzy w program). Wygraliśmy w nich 4-2, 5-1, 5-1, 4-2, 5-1, 4-2. Moja strategia przyniosła oczekiwany skutek. Proszę spojrzeć na dorobek Petera: 5 punktów i 2 bonusy. To był języczek u wagi. On potrzebował spokoju, by się odbudować. I myślę, że moim krytykom mogę jedynie powiedzieć: żużel to nie menager żużlowy. Tu jeżdżą żywi ludzie, którzy mają emocje, krzyczą na mnie i chcą jechać. Nie mogę im tego odmawiać. |
_________________ Żyjąc wiarą w REALNYM świecie: pbartosik.pl |
|
|
|
 |
miszarus
STAL!
|
Wysłany: 2019-09-17, 14:39
|
|
|
Heh, nie dopuszczam myśli, że my możemy przegrać którykolwiek z meczów. Rybnik prawie wygrał w Ostrowie, a my mamy przecież mistrza i wicemistrza świata. :)
Ja tam czekam na ogłoszenie przedłużenia kontraktu KK-eja i podpisanie PUK-a. |
|
|
|
 |
leszek
Wiek: 46 Dołączył: 09 Kwi 2009 Posty: 811 Skąd: Gorzów Wlkp
|
Wysłany: 2019-09-17, 18:13
|
|
|
miszarus napisał/a: | Ja tam czekam na ogłoszenie przedłużenia kontraktu KK-eja i podpisanie PUK-a. |
A ja na odejscie wypelniacza programou !!!! |
_________________ Na zawsze Piotr Swist !!! Chomiki to miluskie zwierzatka , ale jednak szkodniki ;) |
|
|
|
 |
Don Lucas
Bankowiec

Team: Culé FCBP
Wiek: 37 Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1349 Skąd: Poznań-Naramowice
|
Wysłany: 2019-09-17, 19:11
|
|
|
Dla mnie to baraż wstydu i popeliny, a nie powód do szczęścia. Dowód na to, że sezon został spieprzony po całości. Laurka dla Zmory pokazująca, że chytry dwa razy traci, a dla Chomskiego, że taktycznie jest na poziomie dziecka z podstawówki uczącego się tabliczki mnożenia. Jeszcze z prostymi działaniami sobie radzi, ale już 13x13 musi policzyć na kalkulatorze.
Słynne powiedzenie mówi, że prawdziwego faceta poznaje się po tym jak kończy, a nie jak zaczyna, więc lepiej, żeby ten pseudo wielki baraż nie przerodził się w wielki BLAMAŻ, bo tego dwóm ww. panom nikt w Gorzowie by nie wybaczył (i nie tylko w Gorzowie).
Co do barażu, to temat powinien się rozstrzygnąć już w pierwszym meczu w Gorzowie. Pomimo znajomości toru przez Gapińskiego, Walaska i Nowackiego, nasi powinni gładko i bezproblemowo wygrać mecz +20. Każdy inny wynik będzie kolejnym ośmieszeniem Stali i zawodników w tym sezonie. Wiem, że to tylko sport i inne takie bla bla bla, ale prawda jest taka, że miedzy tymi ligami jest ogromna przepaść i ten baraż powinien to tylko potwierdzić.
Swoją drogą jestem ciekaw czy w barażu możemy skorzystać z Jakobsena czy to było wypożyczenie tylko stricte na ekstraligę? Co na to regulamin i same warunki na jakich doszło do wypożyczenia?
Kildemanda już bym sobie odpuścił, stąd powyższe moje pytanie. |
_________________ "Kolejny dzień przynosi nam nowe szanse..." |
|
|
|
 |
PavelN11
|
Wysłany: 2019-09-17, 20:35
|
|
|
Don Lucas napisał/a: |
Swoją drogą jestem ciekaw czy w barażu możemy skorzystać z Jakobsena czy to było wypożyczenie tylko stricte na ekstraligę? Co na to regulamin i same warunki na jakich doszło do wypożyczenia?
|
To samo pytanie tyczy się Kamila Nowackiego, dadzą mu pojechać przeciwko nam samym?
Don Lucas napisał/a: | Kildemanda już bym sobie odpuścił, stąd powyższe moje pytanie. |
Kildemanda słusznie odpuściliby sobie praktycznie wszyscy kilka kolejek temu ;) Jednak nie nasz super trener, on przecież musi go budować na następne mecze ;) |
|
|
|
 |
leszek
|
Wysłany: 2019-09-17, 20:47
|
|
|
Don Lucas napisał/a: | Dla mnie to baraż wstydu i popeliny, a nie powód do szczęścia. Dowód na to, że sezon został spieprzony po całości. Laurka dla Zmory pokazująca, że chytry dwa razy traci, a dla Chomskiego, że taktycznie jest na poziomie dziecka z podstawówki uczącego się tabliczki mnożenia. Jeszcze z prostymi działaniami sobie radzi, ale już 13x13 musi policzyć na kalkulatorze. | \Moj Ty Panie Boze !!! Toz to Twoj wywod to miod na moje podniebienie !
Don Lucas napisał/a: | Swoją drogą jestem ciekaw czy w barażu możemy skorzystać z Jakobsena czy to było wypożyczenie tylko stricte na ekstraligę |
Mozna , pytanie tylko czy to jest brane pod uwage ? Post Twoj wyzej wyjasnil raczej wszystko .
Don Lucas napisał/a: | Kildemanda już bym sobie odpuścił, stąd powyższe moje pytanie |
Tego akurat kolesia powinno sie odstawic juz w momencie zakontraktowania Jacobsena ( ok wypozyczenia ) . Albo jeszcze lepiej - nie podpisywania z nim kontraktu na samym pocztaku . !!! Te same pkt robilby Szczotka , ale wypelniacz programu pewnie o tym nie wiedzial . |
_________________ Na zawsze Piotr Swist !!! Chomiki to miluskie zwierzatka , ale jednak szkodniki ;) |
|
|
|
 |
sensowny
|
Wysłany: 2019-09-18, 09:56
|
|
|
A kto ma jechać za Kildemanda ? ani Kildemanda ani Jakobsena za rok w Stali nie bedzie wiec niech jedzie lepszy. |
|
|
|
 |
marcin_crx
Stal Gorzów forever!
Team: Stal Gorzów, s2k members CLUB
Wiek: 34 Dołączył: 22 Paź 2008 Posty: 1564 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 2019-09-18, 10:37
|
|
|
Powiem krótko, bo nie chce mi się rozpisywać o tym meczu.
Za Kildemanda od początku Jakobsen.
Wygrana niższa niż 55:35 to będzie porażka.
No i jeszcze jedna rzecz - podobnie jak w 2007, znów jedziemy z Ostrowem o Ekstraligę ;) |
|
|
|
 |
as35
Pomógł: 1 raz Wiek: 53 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 756 Skąd: Gorzów
|
Wysłany: 2019-09-18, 16:32
|
|
|
marcin_crx napisał/a: |
No i jeszcze jedna rzecz - podobnie jak w 2007, znów jedziemy z Ostrowem o Ekstraligę ;) |
I wtedy straciliśmy szanse głownie za sprawa pewnego ograniczonego umysłowo trenera co przed meczem nawiózł ze 20 cm nowej nawierzchni.. zgadniecie jak się nazywał ten amator? |
|
|
|
 |
lomboNET

|
Wysłany: 2019-09-18, 16:35
|
|
|
Ten amator nazywa się as35 ;)
Piszesz o 2005 roku. W 2007 żeśmy awansowali :) |
|
|
|
 |
pi-o-trek
pi-o-trek
|
Wysłany: 2019-09-18, 18:00
|
|
|
Takie małe pytanko jak już jesteście przy tym meczu, na które nigdy w sumie nie znalazłem odpowiedzi.
Jak wtedy według regulaminu wyglądał taktyczny upadek Hliba przy 1-5 dla Ostrowa (King z Karlssonem chyba). Nie było wtedy kartek jak dobrze pamiętam. Jakiekolwiek konsekwencje poza zwykłym wykluczeniem z biegu Pawła wtedy spotkały? Regulamin w ogóle wtedy takie sytuacje ujmował? |
|
 |
darkis

Wiek: 48 Dołączył: 23 Paź 2008 Posty: 356 Skąd: Nederland/GORZOW
|
Wysłany: 2019-09-18, 18:04
|
|
|
No wlasnie jak to wtedy z tym upadkiem Hliba bylo?Pamietam ze mial glebe "taktyczna"..ale co dalej bylo? |
_________________ Nie bylo lepszego od Piotrka Swista NASZEGO!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
mazinho
Wiek: 33 Dołączył: 22 Paź 2008 Posty: 414 Skąd: Gorzów Wielkopolski
|
Wysłany: 2019-09-18, 18:07
|
|
|
darkis napisał/a: | No wlasnie jak to wtedy z tym upadkiem Hliba bylo?Pamietam ze mial glebe "taktyczna"..ale co dalej bylo? |
Wówczas za taktyczny upadek dostał taką karę, że nie mógł wystąpić w jednym biegu. Nie było powiedziene kiedy ma to nastąpić. Dlatego w tym meczu wystąpił tylko 4, a nie 5 razy. |
|
|
|
 |
pi-o-trek
pi-o-trek
|
Wysłany: 2019-09-18, 18:13
|
|
|
Dokladnie coś takiego kojarzyłem, ale wydawało mi sie to mało sensowne i że pewnie w tym tłumie źle zrozumiałem spikera, a jednak to prawda. Dzięki za rozwiązanie zagadki :) |
|
 |
Nikita
Wiek: 51 Dołączył: 08 Lis 2009 Posty: 56 Skąd: woj.gorzowskie
|
Wysłany: 2019-09-18, 19:00
|
|
|
as35 na co straciliśmy szansę w 2007 ? |
|
|
|
 |
leszek
|
Wysłany: 2019-09-18, 20:58
|
|
|
as35 napisał/a: | I wtedy straciliśmy szanse głownie za sprawa pewnego ograniczonego umysłowo trenera co przed meczem nawiózł ze 20 cm nowej nawierzchni.. zgadniecie jak się nazywał ten amator? |
To nie wtedy kolego , nie bede Cie nazywal tym amatorem jak Lombo , ale sie mylisz !
pi-o-trek napisał/a: | Takie małe pytanko jak już jesteście przy tym meczu, na które nigdy w sumie nie znalazłem odpowiedzi.
Jak wtedy według regulaminu wyglądał taktyczny upadek Hliba przy 1-5 dla Ostrowa (King z Karlssonem chyba). Nie było wtedy kartek jak dobrze pamiętam. Jakiekolwiek konsekwencje poza zwykłym wykluczeniem z biegu Pawła wtedy spotkały? Regulamin w ogóle wtedy takie sytuacje ujmował? |
Hlib nawet jakby dostal ( dzisiaj ) czerwona kartke to i tak by nic nie zmienilo , kara meczu chuba nastepnego co nie mialo dla rywalizacji nic do rzeczy . Lojalnoscia w tamtym czasie wykazal sie Sp. Matej Ferjan nie biorac lapowki za oddanie meczu w Ostrowie , ktory wygralismyu , a bohaterem meczu na wyjezdzie byl Niklas Klinberg zdobywca bodajze 12 oczek ( ale na 100% nie pamietam ) .
Nikita napisał/a: | as35 na co straciliśmy szansę w 2007 ? |
Pomylil lata . |
|
|
|
 |
krzysiugumisiu
|
Wysłany: 2019-09-18, 21:49
|
|
|
leszek napisał/a: | Lojalnoscia w tamtym czasie wykazal sie Sp. Matej Ferjan nie biorac lapowki za oddanie meczu w Ostrowie , ktory wygralismyu , a bohaterem meczu na wyjezdzie byl Niklas Klinberg zdobywca bodajze 12 oczek ( ale na 100% nie pamietam ) . |
W 2007 r. w finale mecz w Ostrowie przegraliśmy. W tamtym sezonie rywalizacja toczyła się do dwóch wygranych meczów, a ewentualny trzeci mecz był rozgrywany na stadionie drużyny wyżej sklasyfikowanej po rundzie zasadniczej. Klingberg super pojechał w pierwszym meczu w Gorzowie, kiedy zawiedli David Ruud i Jesper Jensen. |
|
|
|
 |
as35
|
Wysłany: 2019-09-19, 19:44
|
|
|
lomboNET napisał/a: | Ten amator nazywa się as35 ;)
Piszesz o 2005 roku. W 2007 żeśmy awansowali :) |
Co nie zmienia faktu ze mówimy o tym samym amatorze... zajmującym miejsce trenera.
[ Dodano: 2019-09-19, 20:54 ]
pi-o-trek napisał/a: | Dokladnie coś takiego kojarzyłem, ale wydawało mi sie to mało sensowne i że pewnie w tym tłumie źle zrozumiałem spikera, a jednak to prawda. Dzięki za rozwiązanie zagadki :) |
Spiker ogłosił karę meczu a następnie gdy zorientowano się ze to znaczy brak Hliba do końca meczu ( i w ew 3 meczu), spiker zaczął odkręcać sprawę (na wieżyce chyba tez odkręcano). Podobnie jak było z rekordem toru Zengoty.
Co do 2005 czy 2007 roku to faktycznie - moja wina- co nie zmienia faktu ze ten sam gostek co sprawił nam swoim amatorstwem baraże spier.. sprawę awansu w 2005 roku. Działał pod presją a dziś jest podobnie i podobnie jak wtedy - ma zaufanie zarządu.
W 2007 tez nie było lekko i prosto. Amen. |
|
|
|
 |
Thorgal

|
Wysłany: 2019-09-26, 00:19
|
|
|
Nikt nie chce barażu, a musi się odbyć.
Ostrów nie chce awansować i z ciężkim sercem przystąpią do barażu. Stal też go nie chce, bo oznacza stratę dla klubu, ale cóż - mamy 7 miejsce, to trzeba przez to przejść. Wszyscy wiedzą jak to się skończy, ale teraz liczy się to, aby oba kluby jak najmniej dopłacały do tej imprezy. |
_________________ Żyjąc wiarą w REALNYM świecie: pbartosik.pl |
|
|
|
 |
marcin_crx
Stal Gorzów forever!
|
Wysłany: 2019-09-26, 10:02
|
|
|
Linus walcy o życie w szpitalu w Piekarach Śląskich. Może jakiś baner/transparent podczas meczu barażowego?
[ Dodano: 2019-09-26, 14:41 ]
leszek napisał/a: | as35 napisał/a: | I wtedy straciliśmy szanse głownie za sprawa pewnego ograniczonego umysłowo trenera co przed meczem nawiózł ze 20 cm nowej nawierzchni.. zgadniecie jak się nazywał ten amator? |
To nie wtedy kolego , nie bede Cie nazywal tym amatorem jak Lombo , ale sie mylisz !
pi-o-trek napisał/a: | Takie małe pytanko jak już jesteście przy tym meczu, na które nigdy w sumie nie znalazłem odpowiedzi.
Hlib nawet jakby dostal ( dzisiaj ) czerwona kartke to i tak by nic nie zmienilo , kara meczu chuba nastepnego co nie mialo dla rywalizacji nic do rzeczy . Lojalnoscia w tamtym czasie wykazal sie Sp. Matej Ferjan nie biorac lapowki za oddanie meczu w Ostrowie , ktory wygralismyu , a bohaterem meczu na wyjezdzie byl Niklas Klinberg zdobywca bodajze 12 oczek ( ale na 100% nie pamietam ) .
Nikita napisał/a: | as35 na co straciliśmy szansę w 2007 ? |
Pomylil lata . |
Leszek mocno się mylisz. Sezon 2007 to był bodajże jedyny sezon w którym walka toczyła się do 2 wygranych meczy. Pierwszy mecz w Ostrowie przegraliśmy wysoko, a tam jechaliśmy bez bodajże Zetterstroema i chyba Palucha.
Klindberg wygrał nam pierwszy mecz rewanżowy, a Ferjan nie wziął łapówki za drugie spotkanie w Gorzowie. |
|
|
|
 |
as35
|
Wysłany: 2019-10-06, 17:15
|
|
|
Kildemand - brawo.... Chomski wonnnnnnnnnnn .
[ Dodano: 2019-10-06, 18:17 ]
Jeśli do końca meczu Chomski nie dostanie kopa w d... i won z klubu to będziemy jeszcze większymi frajerami niż jesteśmy.
Mały konkurs - ile razy jeszcze zajmujący miejsce trenera puści miernotę Kildemanda?
Niemożliwe-- czyżby Chomski już w klubu poszedł? Zamiana za Kildemanda- to na pewno nie on podejmował decyzje! Brawo decydent!
W 9 Kildemand !!!!!!!!!????????????? ludzie po co to drewno?!?!?!
Gdyby nie upadek drewniany omc zięć byłby 4 ... ludzie...
I teraz Chomski będzie bredził że odbuduje Kildemanda w 2020 - i trzeba go zostawić!!! A jeden z forum będzie mu potakiwał bo to taki fajny i miły facet ( pseudo trener).
KK konkretnie i jasno... dziękujemy p. Zmora! |
|
|
|
 |
masters
Barca fan.

Team: 46 & FCB
|
Wysłany: 2019-10-06, 18:55
|
|
|
Jest tutaj jakiś moderator?!! Przecież gość powinien dawno bana dostać! |
|
 |
as35
|
Wysłany: 2019-10-06, 19:04
|
|
|
masters napisał/a: | Jest tutaj jakiś moderator?!! Przecież gość powinien dawno bana dostać! |
Chomski???? |
|
|
|
 |
Don Lucas
Bankowiec

Team: Culé FCBP
Wiek: 37 Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1349 Skąd: Poznań-Naramowice
|
Wysłany: 2019-10-06, 19:20
|
|
|
Szybko, łatwo i przyjemnie. Tak miało być i było. Szczególne brawa dla ... Bartka. Po takim sukcesie jak wczoraj, wiedział, że dzisiejszy mecz jest ważny dla Stali, więc przyjechał trzasnął komplet i spokój. Kapitalnie Mistrzu!
Kildemand - za co on dostał 3 biegi? Wyścig pierwszy, to podsumowanie sezonu w jego wykonaniu w pigułce.
Brawo dla Szymona, Krzycha i Andersa. Wszyscy pojechali jak trzeba. Ten pierwszy mimo, że stracił silnik na próbie toru, ten drugi mimo zaległości, a ten trzeci po kontuzji.
Juniorzy zrobili robotę w swoim biegu i tyle.
Najgorszy znowu Chomski stawiający na Kildemanda. Chciałoby się spytać wprost po kiego ch... |
_________________ "Kolejny dzień przynosi nam nowe szanse..." |
|
|
|
 |
marcin_crx
Stal Gorzów forever!
|
Wysłany: 2019-10-07, 08:27
|
|
|
Wynik fajny, styl niezły.
Chociaż po spotkaniu z I ligowcami więcej spodziewałem się po Kildemandzie, Jakobsenie i juniorach.
Bartek szacun, zawodnicy po takich sukcesach często nie widzieli co się dzieje, a Bartek w swoim stylu - komplecik :) |
|
|
|
 |
|