Oficjalne forum gorzowskiego speedwaya Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Demonic Speedway
Autor Wiadomość
Scooby 

Team: Stal Gorzów
Wiek: 31
Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 404
Skąd: dziki, dziki zachód
Wysłany: 2009-01-10, 17:50   Demonic Speedway

witam
wlasnie przypomnialem sobie o tej grze. zainstalowalem i... i tu pojawil sie probem, bo gra nie dziala na systemie VISTA, czy cos w tym temacie mozna zaradzic? czy to raczej jest nie do obejscia?

PS. Probowalem uruchomic gre w trybie windows 98 / xp itp. i nic.

pozdrawiam
 
 
     
Barti 


Team: Stal Gorzów
Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 140
Skąd: Gorzów Wielkopolski
Wysłany: 2009-01-10, 21:18   

Ja próbowałem pod XP i też nie działa. Kiedyś czytałem, że trzeba jakiś programik ściągnąć, czy coś takiego.
_________________

 
 
     
Bula 
Jestem piknikiem


Team: Stal Gorzów
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 379
Skąd: Gorzów Wielkopolski
Wysłany: 2009-01-11, 01:09   

Mi się wydaje, że jest możliwe uruchomienie Demonica na Viscie. Sam posiadam ten system ale nie próbowałem jeszcze Demonica instalować. Choć nie raz jest to tak, że jednym pójdzie, drugim nie. Ja tak miałem z Warcraftem III. Pomimo ostrzeżenia, że "Program nie działa na systemach 64-bitowych", gra mi się włączyła. Mojemu kumplowi zaś nie.

Jutro spróbuję zainstalować swojego Demonica. Jeżeli mi się nie uda to znajdziemy jakąś radę ;)
 
 
     
judoka2-14 


Team: YL
Wiek: 27
Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 90
Skąd: bukoo
Wysłany: 2009-01-12, 08:18   

tez mam problem mam rowniez viste i niemoge odpalic czytałem ze trzeba cos w ustawieniech NIVIDA ale gdy to ja otwieram nawet niemoge mam jeszcze porade od kolesia zebym w karcie graficznej pogrzebał jak bedziecie mieli jakies info dajce znac
 
 
     
pi-o-trek
pi-o-trek

Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 203
Skąd: Polska :d
Wysłany: 2009-01-14, 15:21   

wogóle fajny ten Demonic? Mi na Windows XP sie zainstalowal i jak wlaczalem to czarny ekran sie robil i nic sie nei dalo zrobic

I tak najlepsza gra żużlowa to Fim Speedway Grand Prix 3 i sie dziwie ze nikt nie zalozyl tematu
_________________

 
 
     
masters 
Barca fan.


Team: 46 & FCB
Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 1050
Skąd: ...
Wysłany: 2009-01-14, 15:55   

Skoro nie grales, ani nie widziales Demonic'a, to dlaczego twierdzisz, ze FIM jest najlepsza??
Demonic daje mozliwosc rozgrywania meczow ligowych i juz po tym bije na glowe FIM SGP...jedyny minus to to, ze nie za bardzo chce smigac na Xp'ku...I na tym mocno ubolewam, bo na ME gralem w to baaardzo czesto!!
_________________

 
 
     
pi-o-trek
pi-o-trek

Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 203
Skąd: Polska :d
Wysłany: 2009-01-14, 19:07   

Cytat:
Demonic daje mozliwosc rozgrywania meczow ligowych i juz po tym bije na glowe FIM SGP


Ale rozgrywanie meczów ligowych kiedyś sie znudzi , a gra w internecie i rozgrwanie prawdziwych meczów nie powinno..
_________________

 
 
     
spooszan 
blokers


Team: Nygusy'08
Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 342
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2009-01-14, 23:27   

Moim zdaniem Demonic jest o wiele lepszy pod względem grywalności. Większe uczucie prędkości i moim zdaniem chyba jednak większy realizm niż w SGP3. Poza cyklem GP jest liga i jest możliwość jeżdżenia w barwach Staleczki :mrgreen: Poza ulepszaniem sprzętu można także rozwijać samego zawodnika. Grafiki porównywać nie będę bo wiadomo która gra wygrywa pod tym względem.
SGP3 szybko mi się znudziła a do Demonica często wracam :-)
Była jeszcze jedna świetna gra żużlowa i była tam możliwość grania w kilka osób na jednym komputerze. Nazywała się chyba Speedway Championschip. Niestety grałem w nią już bardzo dawno temu i za wiele teraz nie powiem, ale mam miłe wspomnienia z nią związane.
_________________
Pamiętam radość, pamiętam łzy, lecz to czym żyję to doświadczenia nie sny -> KSSG 1947
 
 
     
Scooby 

Team: Stal Gorzów
Wiek: 31
Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 404
Skąd: dziki, dziki zachód
Wysłany: 2009-02-05, 11:07   

i Co Panowie? jakies newsy?
A przypomniala mi sie tez gra Insane Speedway (ten menager) :D
czy ktos z was ma druga czesc tej klutowej gry?
Podobno gdzies mozna sciagnac "aktualne" :) sklady z 2005 roku :D
 
 
     
MateoKSSG 


Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 327
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2009-02-05, 12:11   

Tego menadzera "Insane Speedway 2" znajdziesz na moim chomiku. http://chomikuj.pl/Mateo_KSSG
_________________
KSSG1947 !
 
 
     
Dr.Lucas 

Wiek: 26
Dołączył: 01 Lis 2008
Posty: 128
Skąd: Kostrzyn nad Odrą
Wysłany: 2009-02-16, 12:37   

No nie wiem kiedyś czytałem ten temat, no sciągałem tego Demonica, no ale jednak racja zarowno na Viscie jak i XP nei chce pojsc, pojawia sie chyba zdjęcie motocykla i bodajże dźwięk silnika, a pozniej jakis błąd i lipa, a z opowieści starszych kuzynów wiem, że seria FIM i tak się chowa do tej gierki, ale niestety nie znam sposobu, żeby ją uruchomic.
Będę szukał jakiegoś sposobu, ale jakby komuś się udało to dajcie info ;p

Ale sporobować zagrac w FIM 3 w necie tez nie musi byc złe odwiedzałem ostatnio stronke z ligą, sciagasz sobei plastron swojego klubu i jedziesz :mrgreen:

Pozdrawiam. ;-)
 
 
     
bartosz 


Wiek: 29
Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 17
Skąd: Z domu
Wysłany: 2009-02-25, 13:05   

Z tego co mi wiadomo, to większości nie działa to na XP, aczkolwiek grałem u kumpla który ma XP i mu działało. Gierka jak najbardziej w porządku no i można przez neta grać :-)
_________________

 
 
     
bartosz 


Wiek: 29
Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 17
Skąd: Z domu
Wysłany: 2009-02-26, 14:04   

Może tak pójdzie, mi bynajmniej tak nie działa, u kumpla działa. Z tego co mi jeszcze wiadomo gra nie chce iść na kartach radeona no a ja niestety taka mam
_________________

 
 
     
Styrcu 

Team: Stal Gorzów/ Manchester United
Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 27
Skąd: Witnica
Wysłany: 2009-03-01, 00:03   

Musicie mieć karte gForca i tam w Panelu sterowania Nvidia coś pozmieniać tylko nie pamiętam co
 
 
     
Styrcu 

Team: Stal Gorzów/ Manchester United
Dołączył: 29 Gru 2008
Posty: 27
Skąd: Witnica
Wysłany: 2009-03-04, 10:15   

MACIE TUTAJ ROZWIĄZANIE WZIĘTE Z www.forum.gryzuzlowe.pl

słuchajcie mam roziąwązanie dla tych co maja problem z odpaleniem gry na nowych kartach gf (w moim przypadku 8600gt). Otóż stare stery typu 44.03 tych kart nie obsługują, można mieć zainstalowane najnowsze, ja mam 169.21 i gra mi hula, ale trzeba zrobić jeden myk: wchodzicie w Panel sterowania NVIDIA, następnie w okienku po lewej wybieracie Zarządzanie ustawieniami 3D, następnie w okienku głównym wybieracie zakładkę Ustawienia programu, następnie dajecie Dodaj i szukacie pliku speedway.exe w katalogu gdzie macie zainstalowanego Demonica, jak dodacie, to punkt 2 w oknie głównym brzmi Określ ustawienia dla programu speedway.exe i tam szukacie pozycji Limit rozszerzania (może także być Granica rozszerzania, w zależnosci od wersji sterowników) i tam zmieniacie na włącz, dajecie zastosuj i odpalacie grę. Reszta ustawień pozostaje bez zmian. Więc komentarze typu grafa jest za nowa można sobie miedzy bajki włożyć.
 
 
     
w1947

Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 145
Skąd: Gorzów
Wysłany: 2009-03-04, 16:22   

no własnie gdy wchodze w panel sterowania NIVIDA to pokazuje mi sie czarna ramka i znika wiec ja juz chyba zakoncze poszukiwan na temat tej gry ale na iincyh oprogramowaniach powinny dzilac porady Styrca
_________________
KS STAL GORZÓW 1947 !
 
 
     
CINEK 


Wiek: 36
Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 37
Skąd: Bytom
Wysłany: 2009-03-09, 21:54   

Ja mam Vistę i Demonic smiga aż miło :-D
Może poprostu macie jakąś wadliwą wersję :-P ;-)
 
 
     
w1947

Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 145
Skąd: Gorzów
Wysłany: 2009-03-09, 22:01   

A jaka masz karte graficzną jak cos daj jakies linki do demonica itp ...
_________________
KS STAL GORZÓW 1947 !
 
 
     
Dr.Lucas 

Wiek: 26
Dołączył: 01 Lis 2008
Posty: 128
Skąd: Kostrzyn nad Odrą
Wysłany: 2009-03-10, 19:29   

dokładnie, nie chwal sie ze dziala tylko zapodaj wiecej info ;pp
Mam GF i viste wiec w cxzym problem nie mam pojecia ://

Na innym komie mam XP ale z kartą radeona. Wiec tu pewnie nie smignie .
 
 
     
dvl 

Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 3
Skąd: Rawicz
Wysłany: 2009-04-19, 13:50   

Hej. Mam problem z Demoniciema a mianowicie z ligą. Jadę karierę i po przejechaniu kilku kolejek zapisuję. Wychodzę z gry i ok. Pożniej gdy wczodzę i wczytuję jade nastepną kolejke to dzieja sie dziwne rzeczy. Gdy chce sprawdzic w tabele ligi to mi nie wchodzi:( a czasem wejdzie to sa jakies pomieszane wyniki. Wie ktos o co chodzi???
 
 
     
MateoKSSG 


Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 327
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2009-04-20, 10:31   

Poczekaj jeszcze miesiąc i wyjdzie nowa gra z liga: Speedway Liga ;D
_________________
KSSG1947 !
 
 
     
dvl 

Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 3
Skąd: Rawicz
Wysłany: 2009-04-20, 20:32   

Ciekawie się zapowiada. Ale wracając do mojego problemu to komus też tak w ogólę się dzieję??
 
 
     
w1947

Dołączył: 04 Mar 2009
Posty: 145
Skąd: Gorzów
Wysłany: 2009-04-21, 07:16   

dvl napisał/a:
Ciekawie się zapowiada. Ale wracając do mojego problemu to komus też tak w ogólę się dzieję??


Jezeli chodzi omnie to mi nawet niechce sie odpalic ale narazie smigam na komórce i czekam na majj i techland zaprezentuje Podobna gre wiec troszke cierpiliwosci ;)
_________________
KS STAL GORZÓW 1947 !
 
 
     
JestemHardcorem 


Dołączyła: 26 Maj 2009
Posty: 28
Skąd: xxx
Wysłany: 2009-05-31, 08:24   

Uruchomienie gry na kartach nVidia - GeForce

Rozwiązanie problemu na kartach GeForce:
1. Wejdz w panel sterowania NVIDIA.
2. Kliknij "Zarządzanie ustawieniami 3D".
3. Przejdź do zakładki "Ustawienia programu".
4. Dodaj do listy program speedway.exe z folderu gdzie zainstalowana jest gra.
5. Na liście znajdź "Limit rozszerzania" i włącz tą opcję.

sam sprawdze za jakies 2-3 h bo zacząłem ściągać.
http://peb.pl/sportowe-wy...c-speedway.html
jakby co to napisze co i jak.


wszystko działa tym sposobem tylko że ta gra to GÓWNO.
 
 
     
Zagar_ 


Team: Stal Gorzów
Wiek: 24
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 2
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2009-06-04, 20:28   

jak chce ktoś działającego Demonica to mam go na moim chomiku. http://chomikuj.pl/Radek9555 :arrow:
_________________
ζεφασ λλ
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Redakcja www.StalGorzow.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za opinie uzytkowników forum www.forum.StalGorzow.pl
Administracja techniczna: Marcin Szarejko - m.szarejko@stalgorzow.pl

Strony internetowe - virtualnetia.com ogłoszenia gorzów | Gorzow.com.pl

Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11