Oficjalne forum gorzowskiego speedwaya Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
FIM Speedway Grand Prix 4
Autor Wiadomość
Maciex 


Team: KSSG 1947
Wiek: 27
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 223
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-11, 11:06   FIM Speedway Grand Prix 4

Techland potwierdził datę premiery najnowszego symulatora wyścigów na żużlu. FIM Speedway Grand Prix 4 do sklepów trafi już 20 maja.

W FIM Speedway Grand Prix 4 zawodnicy walczyć będą o tytuł Mistrza Świata w zupełnie nowym, wielosezonowym trybie kariery, w którym można będzie stworzyć własnego zawodnika.

- Pragnęliśmy oddać całe Grand Prix w jak najdrobniejszych szczegółach. Zdajemy sobie sprawę, że autentyczna kariera zawodnika, który chciałby sięgnąć po tytuł Mistrza Świata trwała by dłużej, niż jeden sezon – tłumaczy Tomasz Gawlikowski z firmy Techland. - Ten fakt oraz kilka innych utwierdziło nas w przekonaniu, że tylko wielosezonowa kariera może w pełni oddać proces stawania się gwiazda czarnego sportu

Kolejną nowością będzie też pozyskiwanie sponsorów. Do tego poprawiona grafika i nowe modele stadionów z bardziej zróżnicowanymi parametrami technicznymi.

FIM Speedway Grand Prix 4 korzysta z pełnej licencji BSI, dzięki czemu będziemy ścigali się z prawdziwymi zawodnikami Speedway'a na autentycznych stadionach żużlowych.

Gra FIM Speedway Grand Prix 4 ukaże się na PC. Cena: 89,90 zł.

źródło: http://www.techland.pl/

Poniżej są linki do screenów udostępnionych przez techland.

SCREEN 1
SCREEN 2

Mam nadzieje, że gra nie będzie wymagała super sprzętu i pójdzie na kilkuletnich komputerach. Oby tylko była bez błędów takich jakie były w poprzedniej wersji.

Pozdrawiam
_________________
ZMORA OUT!
 
 
     
pi-o-trek
pi-o-trek

Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 203
Skąd: Polska :d
Wysłany: 2011-05-11, 12:36   

Wymagania sprzętowe :

CPU: Intel Pentium IV 2GHz, AMD Athlon 2400+
GRAFIKA: GeForce 7600, Radeon 9800
RAM: 1GB (2GB Vista, Windows 7)
OS: Windows XP/Vista/Windows 7
HDD: 4 GB
DŹWIĘK: zgodna z DirectX9
NAPĘD: DVD
INTERNET: Połączenie do gry wieloosobowej


www.speedway-liga.pl
_________________

 
 
     
Fenix 


Wiek: 34
Dołączył: 06 Lis 2008
Posty: 296
Skąd: Olimp!!
Wysłany: 2011-05-11, 22:11   

Czekam i czekam na grę żużlową z prawdziwego zdarzenia i doczekać się nie mogę, każda gra techlandu ma jakieś wady, fakt z roku na rok coraz to lepiej im idzie (pamiętam pierwszy speedway gdzie nie można było odkleić się od kredy bo była porażka :), grafika to pół biedy jak dla mnie, ważniejsze wydaje mi się prawdziwe odwzorowanie tego jak zachowują się motocykle, jak nabierają prędkości, żeby tor był do walki na całej szerokości.

Grafika to dla mnie sprawa drugorzędna akurat w przypadku takiej gry, techland niestety robi kaszanki z reguły maksymalne oceny speedwaya według mnie to 5/10 z tego co wydawali :(.
_________________
Nie bójmy się śmierci. Nie warto się bać czegoś czego nie unikniemy...
 
 
     
Thor 

Team: phpBB
Wiek: 53
Dołączył: 06 Kwi 2011
Posty: 124
Skąd: Gryfino
Wysłany: 2011-05-12, 06:27   

Ciekawe jakie w grze będą tłumiki :-D
_________________

 
 
     
peugeot_punto 


Team: Stal Gorzów
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 16
Skąd: Stal Gorzów
Wysłany: 2011-05-21, 09:58   

Mam pytanie : Jeśli ktoś z forum posiada gre fim speedway grand prix 4 i ma mozliwosc nagrania filmiku jak wyglada tor gorzowski Z GÓRY DZIĘKI ! :)
_________________
Tu braci się nie traci nigdy nie zostaniesz sam - do końca życia będziesz wiedział co to Gorzowska STAL !
 
 
     
Maciex 


Team: KSSG 1947
Wiek: 27
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 223
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-23, 17:41   

W piątek dostałem pocztą grę i po kilku godzinach grania podzielę się wrażeniami.

Kiepskie wykonanie świetnego pomysłu.

Gra SGP 4 jest o wiele lepsza od swojej poprzedniczki, ale posiada bardzo dużo błędów, które rzutują na ocenę gry. Jest więcej opcji niż w SGP 3 np:

-możliwość wybrania oferty sponsorskiej
-możliwość ustawienia na trzech poziomach: długości ramy, długości ramy, ciśnienia w oponach, przełożenia, mieszanki paliwowej oraz sprzęgła. Bardzo trudno odpowiednio ustawić powyższe parametry i często bieg kończę na czwartej pozycji dalekooo za resztą...
-możliwość stworzenia własnego zawodnika
-możliwość kupna smarów itp, ale to wszystko jest w SL.

Wiele osób było ciekawych jaki będzie dźwięk motorów. Powiem tak: 10-letnie kosiarki... :-/

Niestety w grze jest bardzo dużo bugów. Poniżej wycinek z oficjalnego forum gry.
Cytat:

1. Nie działa tryb multiplayer - pokazuje błędny cd-key -
2. Nie można naprawiać sprzętu po zawodach
3. Punkty zdobyte w finale nie liczą się podwójnie
4. Dlaczego wybieramy sobie pole w swoim biegu 5 ?!
5. Taśma przy wyłączonej prezentacji, i na treningu i w trybie multi często za szybko idzie do góry
6. Dziura na torze w Vojens(nie jestem tutaj w 100% pewien) na 2 łuku, jak się w nią wpadnie to gwarantowany upadek - załatajmy ją !
7. A i jeszcze bym zapomniał - w trybie sezon, w każdym GP, kolejność graczy w biegach się nie zmienia (np. bieg 2 - Hancock - Bjerre - Harris - Holder i tak w każdym GP)
8. Na torze w Lesznie nie działa przycisk Trening
9. Na torze Malilia Trening pierwszy liczy nam jako 2 i wychodzi na to że zamiast 3 mamy do dyspozycji 2 jazdy.
10. Nie składanie się zawodników z kamery "oczów" na powtórkach.
11. Pojawiają się czasem, magiczne światła z zawodnika
12. Spora część kewlarów jest nie aktualna
13. Kibice - a raczej ich brak
14. Kibice - jak są to race odpalają, co niestety daje efekt 13, Tusk zamyka stadiony :/
15. Za często wyrzuca rywali (komputer) za tor
16. Spacja żeby się złożyć w trybie symulacji, ludzie dajcie spokój
17. Betonowa taśma - nie trzeba tłumaczyć
18 Damian Baliński jedzie z dziką kartą w Czechach, Polsce, Szwecji


Techland musi wydać Patch bo inaczej nie da się normalnie grać.

Pozdrawiam
_________________
ZMORA OUT!
 
 
     
peugeot_punto 


Team: Stal Gorzów
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 16
Skąd: Stal Gorzów
Wysłany: 2011-05-24, 13:17   

Maciex a masz moze screeny z toru gorzowskiego ? jak tak podziel sie z nami :)
_________________
Tu braci się nie traci nigdy nie zostaniesz sam - do końca życia będziesz wiedział co to Gorzowska STAL !
 
 
     
Maciex 


Team: KSSG 1947
Wiek: 27
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 223
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-24, 15:29   

peugeot_punto napisał/a:
Maciex a masz moze screeny z toru gorzowskiego ? jak tak podziel sie z nami :)


STADION 1

STADION 2

STADION 3

Stadion jest praktycznie taki sam. Brakuje tylko prawidłowych świateł dla zawodników oraz nie ma wyjścia dla polewaczki.
_________________
ZMORA OUT!
 
 
     
Stachu_Stal 
sdfsf

Team: sfsdsd
Dołączył: 22 Cze 2010
Posty: 48
Skąd: sad
Wysłany: 2011-06-09, 21:31   

Nie wiem jak wy myślicie ale ja za takie pieniądze takiego "gówna" bym nie kupił!
Jak dać tyle kasy to powinien być luksus a nie taki "szajs".
 
 
     
wala_adi 

Wiek: 24
Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 4
Skąd: Strzelce KRAJ
Wysłany: 2011-08-15, 21:12   

Witam koledzy, mam do was wielką prośbę, a szczególnie do tych co mają GP 4. Czy możecie wstawić pliki z Data/Stadiums? Są one mi potrzebne aby te Grand Prix 4 wreście mi zadziałało. Bd bardzo wdzięczny...

Z góry dzięki i czekam na wstawkę tych plików.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Redakcja www.StalGorzow.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za opinie uzytkowników forum www.forum.StalGorzow.pl
Administracja techniczna: Marcin Szarejko - m.szarejko@stalgorzow.pl

Strony internetowe - virtualnetia.com ogłoszenia gorzów | Gorzow.com.pl

Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11